Advertisement

Cara Masak Ikan Stim / Seindah Mimpiku: Resepi Ikan Jenahak Masak Ala Stim - Rasa dahulu kuah, sekiranya termasin sila tambah sedikit air.

Untuk kuah air asam pula,masukkan semua bahan di atas kecuali lada,serbuk perasa dan sos ikan dan ketuk akar. Padamkan api dan masukkan sedikit air suam, kiub pati ayam, sos ikan, gula, cili padi hijau, cili padi. Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan. Selepas itu, sumbat semua serai, daun limau dan halia. Cincang bawang putih secara kasar.

Sediakan bekas yang sesuai mengikut size ikan dan letak dalam pengukus. Life is colorful: Step by Step... Sup Ikan Bawal (Simple, Sedap & Harum)
Life is colorful: Step by Step... Sup Ikan Bawal (Simple, Sedap & Harum) from 3.bp.blogspot.com
Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan. Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badannya. #ikansiakapstimlimau #rizaltomyam asslamualaikum semua jumpa lagi di channel rizal tomyam hari ni kita ikan siakap stim limau untuk bahan2 dia … Cincang bawang putih secara kasar. Tuang bahan bahan kuah ke atas ikan dan kukus beberapa minit lagi. Goreng bawang putih yang dicincang tadi sehingga warna keemasan dan rangup. Cincang bawang putih secara kasar. Ia membantu menaikkan aroma ikan siakap.

Sekiranya mahu lebih cepat, boleh gunakan.

Ia membantu menaikkan aroma ikan siakap. Goreng bawang putih yang dicincang tadi sehingga warna keemasan dan rangup. Selepas itu, sumbat semua serai, daun limau dan halia. Untuk kuah air asam pula,masukkan semua bahan di atas kecuali lada,serbuk perasa dan sos ikan dan ketuk akar. Padamkan api dan masukkan sedikit air suam, kiub pati ayam, sos ikan, gula, cili padi hijau, cili padi. Cincang bawang putih secara kasar. Cuci bersih ikan siakap dan letak dalam aluminium foil.tumbuk hancur bawang putih bersama garam.lumurkan pada ikan. #ikansiakapstimlimau #rizaltomyam asslamualaikum semua jumpa lagi di channel rizal tomyam hari ni kita ikan siakap stim limau untuk bahan2 dia … Cincang bawang putih secara kasar. Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badannya. Perah jus limau nipis ke atas ikan untuk menghilangkan bau hanyir. Seekor ikan siakap cuci bersih dan kelarkan. Tuang bahan bahan kuah ke atas ikan dan kukus beberapa minit lagi.

Ia membantu menaikkan aroma ikan siakap. Sediakan bekas yang sesuai mengikut size ikan dan letak dalam pengukus. Selepas itu, sumbat semua serai, daun limau dan halia. Seekor ikan siakap cuci bersih dan kelarkan. #ikansiakapstimlimau #rizaltomyam asslamualaikum semua jumpa lagi di channel rizal tomyam hari ni kita ikan siakap stim limau untuk bahan2 dia …

Sediakan bekas yang sesuai mengikut size ikan dan letak dalam pengukus. My Kuali: Ikan siakap 3 rasa
My Kuali: Ikan siakap 3 rasa from 3.bp.blogspot.com
Selepas itu, sumbat semua serai, daun limau dan halia. Untuk kuah air asam pula,masukkan semua bahan di atas kecuali lada,serbuk perasa dan sos ikan dan ketuk akar. Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan. Seekor ikan siakap cuci bersih dan kelarkan. #ikansiakapstimlimau #rizaltomyam asslamualaikum semua jumpa lagi di channel rizal tomyam hari ni kita ikan siakap stim limau untuk bahan2 dia … Cincang bawang putih secara kasar. Cincang bawang putih secara kasar. Cuci bersih ikan siakap dan letak dalam aluminium foil.tumbuk hancur bawang putih bersama garam.lumurkan pada ikan.

Untuk kuah air asam pula,masukkan semua bahan di atas kecuali lada,serbuk perasa dan sos ikan dan ketuk akar.

Untuk kuah air asam pula,masukkan semua bahan di atas kecuali lada,serbuk perasa dan sos ikan dan ketuk akar. Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan. Ia membantu menaikkan aroma ikan siakap. Sekiranya mahu lebih cepat, boleh gunakan. Goreng bawang putih yang dicincang tadi sehingga warna keemasan dan rangup. Cincang bawang putih secara kasar. Sediakan bekas yang sesuai mengikut size ikan dan letak dalam pengukus. Rasa dahulu kuah, sekiranya termasin sila tambah sedikit air. Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badannya. Seekor ikan siakap cuci bersih dan kelarkan. Cincang bawang putih secara kasar. Padamkan api dan masukkan sedikit air suam, kiub pati ayam, sos ikan, gula, cili padi hijau, cili padi. Tuang bahan bahan kuah ke atas ikan dan kukus beberapa minit lagi.

Tuang bahan bahan kuah ke atas ikan dan kukus beberapa minit lagi. Cincang bawang putih secara kasar. Sediakan bekas yang sesuai mengikut size ikan dan letak dalam pengukus. Untuk kuah air asam pula,masukkan semua bahan di atas kecuali lada,serbuk perasa dan sos ikan dan ketuk akar. Padamkan api dan masukkan sedikit air suam, kiub pati ayam, sos ikan, gula, cili padi hijau, cili padi.

Padamkan api dan masukkan sedikit air suam, kiub pati ayam, sos ikan, gula, cili padi hijau, cili padi. Ikan Kerapu Masak Stim | Women Online Magazine
Ikan Kerapu Masak Stim | Women Online Magazine from www.wom.my
Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan. Cincang bawang putih secara kasar. Cincang bawang putih secara kasar. Cuci bersih ikan siakap dan letak dalam aluminium foil.tumbuk hancur bawang putih bersama garam.lumurkan pada ikan. Rasa dahulu kuah, sekiranya termasin sila tambah sedikit air. Sediakan bekas yang sesuai mengikut size ikan dan letak dalam pengukus. Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badannya. Masukkan halia dan serai ke dalam perut ikan.

Sediakan bekas yang sesuai mengikut size ikan dan letak dalam pengukus.

Tuang bahan bahan kuah ke atas ikan dan kukus beberapa minit lagi. Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badannya. Goreng bawang putih yang dicincang tadi sehingga warna keemasan dan rangup. Masukkan halia dan serai ke dalam perut ikan. Sekiranya mahu lebih cepat, boleh gunakan. Ia membantu menaikkan aroma ikan siakap. Seekor ikan siakap cuci bersih dan kelarkan. Rasa dahulu kuah, sekiranya termasin sila tambah sedikit air. Cincang bawang putih secara kasar. #ikansiakapstimlimau #rizaltomyam asslamualaikum semua jumpa lagi di channel rizal tomyam hari ni kita ikan siakap stim limau untuk bahan2 dia … Untuk kuah air asam pula,masukkan semua bahan di atas kecuali lada,serbuk perasa dan sos ikan dan ketuk akar. Padamkan api dan masukkan sedikit air suam, kiub pati ayam, sos ikan, gula, cili padi hijau, cili padi. Perah jus limau nipis ke atas ikan untuk menghilangkan bau hanyir.

Cara Masak Ikan Stim / Seindah Mimpiku: Resepi Ikan Jenahak Masak Ala Stim - Rasa dahulu kuah, sekiranya termasin sila tambah sedikit air.. Ia membantu menaikkan aroma ikan siakap. Masukkan halia dan serai ke dalam perut ikan. Cincang bawang putih secara kasar. Selepas itu, sumbat semua serai, daun limau dan halia. Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan.

Posting Komentar

0 Komentar